Saffranssockerkaka med mandelmassa

Jag har under en tid funderat på om det går att smaksätta sockerkaka med saffran. Jag bestämde mig för att testa. Jag har även funderat på om det går att ha mandelmassa i, så jag testade det med. Det blev supergott! Jag är ju lite dålig på att mäta när jag bakar, men så här var receptet ungefär i alla fall:

3 ägg
1 dl socker
75 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
1 dl mjölk
75 g mandelmassa
ströbröd eller mannagryn till formen

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och pensla formen med smält smör. Har du en slätare form än min går det att minska smöret lite. Bröa formen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i resten av smöret, mjölk och saffran och rör runt. Hyvla ner mandelmassan med osthyvel och rör försiktigt. Häll i formen ohc grädda i 175 grader i 40 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *